Ο οίκος Gancia, με έτος ίδρυσης το 1850 από τον Carlo Gancia, ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου Ιταλικού αφρώδη οίνου, πριν καν συσταθεί το μοντέρνο Ιταλικό κράτος ενώ ήταν και ο επίσημος προμηθευτής οίνων της Αυλής, κατά τη δυναστεία των Savoy – Carignano στα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι αμπελώνες της Gancia βρίσκονται στην καρδιά της περιοχής του Piemonte και έχουν έκταση 2.000 εκταρίων. Εφαρμόζοντας τις καλύτερες καλλιεργητικές και οινολογικές τεχνικές, σε συνδυασμό με τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και το εξαιρετικό υπέδαφος της περιοχής, τα προϊόντα Gancia ξεχωρίζουν για την ανώτερη ποιότητά τους και τη γνήσια Ιταλική τους φινέτσα.

Τα ιστορικά υπόγεια Κελάρια του Οίκου Gancia αποκαλούμενα και ως “Underground Cathedrals” που κέρδισαν αυτό το όνομα λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής τους, είναι σκαμμένα σε ηφαιστειακό υπέδαφος για την διατήρηση μίας μόνιμα σταθερής θερμοκρασίας 12-14°C, ώστε ο οίνος να ωριμάσει κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες. H Unesco, για την μοναδικότητά τους, προέβη στον χαρακτηρισμό τους ως Μνημείo Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Από το Gancia Prosecco D.O.C. Rosé, το οποίο σερβίρεται μόνο του ή συνδυάζεται άψογα με θαλασσινά ή ριζότο, μέχρι το Gancia Asti D.O.C.G. , το οποίο αποτελεί ιδανικό τελείωμα ενός γεύματος, η Gancia αριθμεί μία πλήρη γκάμα από αφρώδεις οίνους όπου καθένας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αρώματα.

Η Aμβυξ Α.Ε. είναι η παλαιότερη Ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Από το 1917, η εταιρεία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα διάσημες μάρκες ποτών, μπύρας, και άλλων αλκοολούχων (αλλά και μη) προϊόντων. Στο portfolio της εταιρείας ανήκουν περισσότεροι από 20 διεθνείς και εγχώριοι οίκοι, ένας από τους οποίους είναι και ο οίκος Gancia.

Contact Info